Gefaseerde uitrol versnelde indicatiestelling

Na een succesvolle pilot versnelt het CIZ het proces van indicatiestelling. Het streven is om binnen zeven werkdagen een besluit af te geven voor aanvragen die ingediend zijn door zorgaanbieders in ons aanmeldsysteem Portero. Daarbij blijft de kwaliteit gehandhaafd. De nieuwe werkwijze, CIZ Versnelt, wordt vanaf juli 2019 landelijk uitgerold.

Minister De Jonge informeerde de Tweede Kamer in een brief over de ‘Rapportage Pilot Werkwijze CIZ Versnelt’. Cliënten, mantelzorgers en zorgaanmelders die in 2018 aan de pilot meewerkten, gaven de werkwijze een 8,9. Ook wordt gewaardeerd dat de periode van onzekerheid is verkort. Zorgaanbieders stelden de kortere communicatielijnen met het CIZ op prijs.

Aanpassing proces
De versnelling van het indicatieproces is onder meer mogelijk door een aanpassing van het interne werkproces met minder overdrachtsmomenten. Als er aanvullende informatie nodig is, wordt deze (indien mogelijk) dezelfde dag nog bij de zorgaanbieder opgevraagd. Persoonlijk contact met de cliënt wordt – indien nodig – binnen enkele werkdagen gepland. Dit zorgt ervoor dat de communicatielijnen kort zijn en er snel overlegd kan worden.

Wanneer?
Tussen juli en november 2019 gaat het CIZ deze werkwijze gefaseerd over het land uitrollen. Daarbij zoeken we contact met de betreffende zorgaanbieders in de regio. Vanwege het wennen aan een nieuwe werkwijze voor aanvragers en het CIZ, verwachten we dat nog niet overal de afhandeling binnen zeven werkdagen meteen behaald zal worden. Echter zal er al wel een drastische versnelling van de afhandeling merkbaar zijn.

Meer informatie
Bij de veelgestelde vragen voor professionals vindt u alle details over de werkwijze. Heeft u vragen over CIZ Versnelt? Dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij het CIZ in uw regio of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bron: https://www.ciz.nl/nieuws/gefaseerde-uitrol-versnelde-indicatiestelling# 

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer