Verbeterplan voor cliëntondersteuning langdurige zorg

Betere onafhankelijke cliëntondersteuning voor mensen die langdurige zorg nodig hebben. Zorgkantoren en landelijke organisaties voor cliëntondersteuning hebben hiervoor een gezamenlijk plan opgesteld.

Ieder(in) vindt het een goede zaak dat er werk wordt gemaakt van onafhankelijke clientondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Mensen moeten goed geïnformeerd worden en de beste keuzes kunnen maken bij het regelen van hun zorg. Een onafhankelijke cliëntondersteuner kan daarbij helpen.

De komende tijd volgt Ieder(in) hoe het plan wordt uitgevoerd. Politiek blijven we aandacht vragen voor onafhankelijke cliëntondersteuning over de verschillende zorgwetten heen. In de praktijk hebben veel mensen met verschillende regelingen en wetten te maken. De cliëntondersteuner moet ook daarvoor kunnen worden ingezet en dus niet voor elke afzonderlijke wet of onderwerp (b.v. onderwijs, werk, wonen) een aparte ondersteuner.

Artikel bij Skipr over het plan van de zorgkantoren en aanbieders van cliëntondersteuning.

 

Bron: https://iederin.nl/nieuws/18449/verbeterplan-voor-clientondersteuning-langdurige-zorg/ 

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer