Theo Magermans | Voorzitter

Toen zijn destijds 9-jarige zoon bij een ongeluk hersenletsel opliep, werden Theo Magermans (72) en zijn vrouw onverwacht met een prangende situatie geconfronteerd. 

Met hun zoon is het in de jaren daarna weer enigszins beter geworden, maar de interesse in hoe blijvende zorg te regelen was gewekt. Want die zorg voor later is inmiddels realiteit geworden en gewoon hard nodig.

Het ongeluk en de gevolgen ervan waren voor Theo een reden om samen met een aantal andere ouders van gedachten te wisselen. Dat ging met name over hoe het met die zorg moet als je er zelf niet meer bent. Hoe is dan geregeld dat er gebeurt wat je nodig acht? Uit die regelmatige gedachtewisselingen kwam uiteindelijk Netwerk Rondom voort. Theo is daarvan voorzitter. ‘Dat gebeurt vaak,’ zegt hij, ‘dat de kartrekker voorzitter wordt.’

In zijn werkzame leven werkte hij onder meer in marketing-sales en business development. Allemaal strategische functies waarbij je ver vooruit moet denken. Of zoals Theo zegt, ‘achter de horizon moet kijken.’
Dat mensen liever niet denken aan hoe het na hun overlijden moet, begrijpt Theo. Heel lang, zegt hij, ‘voelt het niet als dringend om daar wat voor te regelen. Dat doe je pas als je wat ouder wordt.’
Volgens Theo denken mensen er wel over na maar er iets mee doen, een stap zetten om het daadwerkelijk te regelen, gebeurt te vaak niet.
‘Ik heb geen glazen bol, die heeft niemand en daarom is het beter om tijdig te beginnen met je eigen gedachten, gevoelens en wensen vast te leggen voor later.’

 

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer