Een wereld van laaggeletterdheid.

Platform VG zuidoost Brabant organiseert samen met Severinus een avond over dit onderwerp met als thema: Iedereen moet mee kunnen doen!
Wanneer: maandag 18 november 2019
Waar: Dorpscentrum d’Ouw School, Oude Kerkstraat 18, Veldhoven
Tijd: van 20.00 uur - 22.00 uur
Inschrijven: bij Ad den Hartog


Wist u dat 1 op de 9 Nederlanders moeite heeft met lezen en schrijven en dat 65% daarvan Nederlands als moedertaal heeft?

Voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking is dit vele malen hoger en loopt met name deze groep dagelijks tegen problemen aan die hier direct mee te maken hebben. Het gevolg kan zijn een sociaal isolement, brieven die niet gelezen worden, niet begrepen worden, afhaken tijdens gesprekken, schulden, openstaan voor verkeerde hulp etc.

Om dit duidelijk te hebben wat de problemen hierbij zijn en wat eraan gedaan kan en moet worden is deze avond georganiseerd.

Programma:
19.30 Zaal open
20.00 Als gastspreker zal professor Moonen op een inspirerende en vaak humorvolle wijze dit probleem aan de kaak stellen en ook oplossingen aandragen.
20.35 Pauze
20.45 Korte introductie van het Steunwiel
20.50 Workshop
Aan de hand van enkele voorbeelden bepalen wat problemen geeft en beter kan en moet. Dit gebeurt in verschillende kleine workshops in een gemengde samenstelling van familie, LVB-jongeren van het Steunwiel en Cliënten van Severinus.
21.20 Terugkoppeling vanuit de verschillende workshops, welke zaken kunnen beter.
21.45 Plenaire discussie, wat neem je mee van deze avond!
22.00 Afsluiting.

Tijdens de pauze van deze bijeenkomst wordt door het Platform het zogenaamde ‘stokje’ overgedragen aan de Directie van SWZ. Het stokje is een initiatief van enkele Brabantse (zorg) organisaties om gedurende een jaar specifieke aandacht te besteden aan het VN-verdrag voor mensen met een beperking. Laaggeletterdheid is één van de aandachtsgebieden uit dit verdrag.

Er is al veel interesse voor deze avond en aanmeldingen gaan op basis van binnenkomst dus meldt u snel aan.

Platform VG zuidoost Brabant Severinus

Bron: https://mailchi.mp/b8bbbfba5e75/uitnodiging-bijeenkomst-laaggeletterden-iedereen-moet-mee-kunnen-doen?e=49a495e3bb

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer