Het ZorgTestament

Er zijn weinig mensen die uw kind beter kennen dan uzelf. U gaat regelmatig met uw kind om en weet hoe hij of zij zal reageren op bepaalde situaties, emoties uit en waar uw kind nou écht heel blij van wordt. 
Of uw kind nu thuis of (ambulant) begeleid woont, u kent uw kind als geen ander. 

Wanneer de zorg voor uw kind – om wat voor reden dan ook – overgedragen moet worden aan anderen, hebben zij handvatten nodig om op een fijne manier met uw kind om te kunnen gaan.
In dat geval is het prettig en geruststellend als dat gebeurt vanuituw gedachten en opvattingen, en dat mensen ook later weten welke zaken belangrijk zijn in de zorg en opvoeding van uw kindDaarnaast zijn er natuurlijk ook praktische zaken om over na te denken en te regelen. 

Om een idee te krijgen van wat dit allemaal inhoudt kunt kijken naar de video van Gabie die ervaring heeft met het ZorgTestament

Het ZorgTestament bestaat uit 12 verschillende domeinen. Elk domein bestaat uit verschillende vragen/onderwerpen. Door deze vragen te beantwoorden en uw gedachten en standpunten over deze onderwerpen op te schrijven stelt u uw eigenZorgTestament op. Er ontstaat zo een document met adviezen en richtlijnen die mensen in het sociale netwerk van uw kind als leidraad kunnen gebruiken. Zowel nu als later.

Het ZorgTestament: 

  • helpt overzicht te krijgen en zaken bespreekbaar te maken;
  • helpt het sociaal netwerk rondom uzelf en uw kind te vergroten; 
  • vergroot de eigen regie van uw kind
  • helpt zaken te regelen voor  nu en voor later. Bijvoorbeeld “moet de kamer van Jan persoonlijk zijn ingericht?” Moeder: “Ja natuurlijk’. Dochter: “wat bedoel je daar dan mee?”
  • is een persoonlijk document met informatie van uzelf over uw kind en is bestemd voor mensen uit het netwerk van uw kind. Voor mensen die delen van uw taak overnemen; 
  • bevat 12 verschillende domeinen. U bepaalt zelf wie er toegang tot de verschillende domeinen heeft. 

Netwerk Rondom kan u helpen met het opstellen van het ZorgTestament.

Introductieworkshop ZorgTestament (momenteel alleen individueel beschikbaar)
Een workshop van 3 uur (inclusief pauze) waarin u samen met 3 tot 8 andere ouderparen kennismaakt met het ZorgTestament.Klik opagenda voor bijeenkomsten bij u in de buurt.

Kennismakingsmakingsgesprek ZorgTestament 
Voor meer  persoonlijke uitleg kan een kennismakingsgesprek plaatsvinden bij  u thuis of on-line. Dit is een gesprek van 2 uur waarin u samen met een netwerkcoach het ZorgTestament bespreekt. 

Het maken van een overdraagbaar ZorgTestament  (momenteel alleen individueel beschikbaar)
Een serie van 4 bijeenkomsten waarin u samen met een aantal andere ouders én met tussentijdse persoonlijke ondersteuning van een netwerkcoach het ZorgTestament opstelt. 

Het ZorgTestament als basis voor sociaal netwerk  (momenteel alleen individueel beschikbaar)
Een serie van drie bijeenkomsten waarin u samen met andere ouders aan de slag gaat met het organiseren van een gewenst sociaal netwerk van uw kind. 

Neem gerust contact op met Marian Geling voor vragen,meer informatie of aanmelden voor bijvoorbeeld een workshop. 
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
M: 06 - 27 05 75 94

N.B. 
Daar waar gesproken wordt van `uw kind’ kan uiteraard ook 'uw broer, zus, of anderszins verwanten’ gelezen worden. 

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer