Het hebben van familie, vrienden en bekenden is voor iedereen belangrijk. Het maakt je leven de moeite waard. Vaak gaat dit als vanzelf. Op school, op het werk, bij een vereniging. Overal ontmoet je mensen. Sommige van die mensen leer je beter kennen. Ze worden kennissen of vrienden. Voor mensen die een (ernstige) beperking hebben gaat dat vaak een stuk minder makkelijk.
Mensen hebben verschillende rollen in hun leven. Bijvoorbeeld kind, scholier, broer/zus, collega, vriend(in), buurman/vrouw, lid van een vereniging. Deze sociale rollen helpen je mensen te ontmoeten. Je draai te vinden in de samenleving. Te ontdekken wie je bent. Het kan het duwtje in de rug zijn om die dingen te gaan doen die je altijd al wilde doen. Gewoon in de eigen buurt. Door op nieuwe plekken te komen en nieuwe mensen te ontmoeten krijg je meer rollen Voor veel mensen is dit vanzelfsprekend; ze zijn zich niet bewust van dat het zo werkt. Voor mensen met een beperking werkt dit vaak heel anders. Ze worden ervaren als anders en staan vaak aan de zijlijn.
In deze workshop kun je kennis maken met sociale rollen en hoe die kunnen helpen. We doen verschillende oefeningen. Zo laten we iedereen ontdekken wat sociale rollen zijn. Je daar bewust van zijn en weten hoe het werkt en helpt om een groter netwerk te krijgen. We gaan ook filmpjes en ervaringen gebruiken.
Klik hier voor een impressie van de workshop die plaatsvond op 26 september 2020
Doelgroep
Ouders, verwanten, vrienden, mensen met een beperking; kortom iedereen die meer mensen wil ontmoeten of anderen daarbij wil helpen.
Duur
een middag of avond (ongeveer 1,5 uur).
Groepsgrootte
Minimaal 5 mensen, maximaal 10 mensen.
Op dit moment staan er geen trainingen gepland. De training kan ook individueel of aan een familie gegeven worden. Ook kunnen mensen zichzelf als groep aanmelden.
Locatie
Online, via Zoom of Teams of een bijeenkomst
Kosten
De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, donateurs krijgen korting.
Verdieping
Op verzoek vindt er een verdiepingsworkshop plaats. Aan de hand van zelf ingebrachte voorbeelden deel je tips en ervaringen met elkaar.
Wil Molenaar begeleidt ook deze workshop. Minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers.
Meer informatie en aanmelden:
Wil Molenaar
E: info.netwerkrondom@gmail.com
M: 06-11017327
Er zijn weinig mensen die uw kind beter kennen dan uzelf. U gaat regelmatig met uw kind om en weet hoe hij of zij zal reageren op bepaalde situaties, emoties uit en waar uw kind nou écht heel blij van wordt.
Netwerk Rondom organiseert op basis van aanvragen introductieworkshops waarin er uitleg gegeven wordt over het ZorgTestament en in het bijzonder over de 12 verschillende domeinen.
Voor een nadere toelichting op het ZorgTestament komt een netwerkcoach graag bij u thuis. In een kennismakinggesprek krijgt u meer informatie over het ZorgTestamenten wat dit voor u kan betekenen.
Netwerk Rondom is in 2007 opgezet door ouders van een kind met een (verstandelijke) beperking die zich afvroegen ‘wie zorgt er voor mijn kind als ik het niet meer kan?’